عبدالحسین امینی فرزند میرزا احمد امینی در سال ۱۳۲۰ق در تبریز زاده شد. پدرش از ائمه جماعات و از علمای موجه تبریز بود. جدّش «مولا نجفعلی»، مشهور به «امین الشرع» بود و از همین رو خانواده او «امینی» خوانده شدهاند.
عبدالحسین امینی در مدارس تبریز، مقدمات علوم را آموخت و پس از فراگرفتن قرآن و مقدمات، به تحصیل فقه و اصول پرداخت و در درس عالمانی چون سیدمحمد مولانا، مؤلف مصباح السالکین، و سید مرتضی خسروشاهی و شیخ حسین، مؤلف هدایة الانام حاضر شد.
درگذشت
علامه امینی ظهر روز جمعه ۱۲ تیر ماه ۱۳۴۹ش (۲۸ ربیع الثانی ۱۳۹۰ق) درگذشت. برخی درگذشت او در ۷۰ سالگی را در حالی که بنیهای قوی و تنی سالم داشت، ناشی از مطالعه زیاد، اشتغال بیوقفه به نوشتن و مراقبت دائم در کار کتابخانه دانستهاند.
بامداد شنبه ۱۳ تیر ۱۳۴۹ش، پیکر او از خیابان شاهپور (وحدت اسلامی امروز) تا سه راه بوذرجمهری و از آنجا تا مسجد ارک تشییع شد. افزون بر تهران، در شهرهای بغداد،کاظمین، کربلا و نجف نیز پیکر علامه امینی تشییع شد و پس از طواف دادن بر گرد آستان مقدس علوی به وصیت خود او، در حجرهای از کتابخانه امیرالمؤمنینعلی(ع) که خود بنیانگذار آن بود، به خاک سپرده شد.
امینی در وصیتنامهاش خواست کسی را نایب او قرار دهند تا ده سال به کربلا برود. وی همچنین وصیت کرده بود ده سال مجلس عزا در روزهای شهادت فاطمه(س) برگزار کنند.
بيانات ارزشمند علامه گرانقدر اميني(ره) پيرامون ولايت الهي، ولايت پيامبر در طول ولايت الله، ولايت امام معصوم در طول ولايت الله و اشاره يه ولايت حضرت علي(ع) (24:43)
پاسخ به شبهات در مورد علم خدا و علم اهل بيت(ع)، قدرت خدا و قدرت اهل بيت، صفات و اوصاف خداوند و مقايسه آن با اوصافي كه براي اهل بيت بر مي شماريم توسط استاد علامه اميني(ره) (22:44)